FERFORJE HABERLERİ KATEGORİSİNE AİT DEKORAÇİT-ÇİMÇİTLER

Ferforje Fiyatları 2016

Ferforje Fiyatları 2016 Puan Verimemiş

Ferforje aslında geçmişten günümüze uzanan bir sanat dalıdır. Ferforje, demir doğrama olarak da adlandırılır, el işçiliğiyle ya da makinelerde işlenmektedir.

Standart modellerde ya da sizin seçtiğiniz özel tasarımlarda üretilen oldukça dayanıklı ve sağlam yapılı dekoratif ürünlerdir.

Dekoratif olarak kullanım alanı geniştir ve dayanıklı yapısıyla daha çok korkuluk olarak tercih edilir.

Duvar korkulukları , ferforje kapı, pencere korkulukları, döner  merdiven,  ferforje  yatak başlığı , bina giriş kapıları, merdiven korkulukları,garaj kapıları gibi bir çok uygulama alanı mevcuttur.

Demir doğramalar, hem dekorasyonda görünüm olarak farklılık yaratan ürünlerdir hem de dayanıklı malzemeleriyle güvenlik amacıyla tercih edilirler.

Demir Ferforje Fiyatları

Demir Ferforje Fiyatları Puan Verimemiş

Ferforje yaptırırken dikkat edilmesi gereken bir çok önemli konu bulunmaktadır.

Her şeyden önce  ferforjenin uygulanacağı alanın ve nasıl tasarımın o alana uygunluğu titizlikle belirlenmelidir.

Bir uygulama alanında çok güzel duran bir ferforje uygulaması  başka yerde aynı şekilde durmayabilir.

Bu nedenle ferforje yapımından önce, her proje sıfırdan düşünülmeli ve ona göre planlanmalıdır.

Yine ferforjenin tasarımına uygun malzeme seçilmelidir. İstediğiniz gibi bir ferforje tasarımı yaptırmanız için, ortaya içinize sinecek bir çalışma çıkması için kaliteli malzeme kullanmanız gerekmektedir.

Ferforje de tasarım aşaması tamamlanıp en doğru malzeme seçildikten sonra, imalat aşamasında yapılacak işin büyüklüğü ve maliyet analizinin doğru yapılması önem taşır. 

Ferforje Fiyatları

Ferforje Fiyatları Puan Verimemiş

Ferforje yani demir doğrama, demirin  çok yüksek sıcaklıkta ısıtılarak yumuşatılması ve şekillendirilmesiyle meydana geldiği için bir sanat dalı olarak kabul edilmektedir.

Bu sanat sayesinde evlerin, binaların ve diğer yaşam alanlarının iç ve dış mekanlarında değişik tasarım ve modellerde uygulamalar yapılabiliyor.

Örneğin bahçelerde bahçe korkulukları, duvar korkulukları,bina girişlerinde kapılar ya da  ev içlerinde aksesuarlar üretilmektedir.

Üstelik günümüzde ferforjeler teknolojinin de gelişmesiyle birlikte fabrikalarda üretilebildiği için bahçelere, balkonlarda, merdivenlerde ve duvar üstlerinde bulundukları mekana kolayca uyum sağlayabilecek sayıda model ve motifte bulunabiliyor. 

Ferforje Ürünleri

Ferforje Ürünleri Puan Verimemiş

Ferforje diğer adıyla demir doğrama, sıcak ateşte dövülerek şekillendirilen demir anlamına gelir. Günümüzde kullanım alanları oldukça genişlemiş ve tüm alanlarda kullanılmaya başlanmıştır.

Bina girişlerindeki kapılarda; balkonlar, pencereler, bahçe duvarları gibi birçok alanda korkuluk olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde insanların yaşam alanı olan her yerde güvenlik ve şıklık açısından ferforje ürünlerindeki demire ihtiyaç duyulmaktadır.

İnsanın yaşadığı her yer, her alan aynı zamanda demirden yapılan ürünlerin kullanım alanları arasındadır.

Yani şehirleşmenin olduğu her yer aynı zamanda ferforje ürünlerinin kullanım amaçları içerisinde olan yerlerdendir. 

FERFORJE NEDİR?

FERFORJE NEDİR? Puan Verimemiş

Ferforje işçiliği çok eski zamanlarda saraylarda veya devlet dairelerinde kullanılan el işçiliğidir. Demirin ısıtılması ve daha sonra soğutulurak şekil verilmesi ile elde edilir. Bu işçilik ustaların ellerinde bir sanata dönüşerek evlerimiz ve iş yerlerimiz gibi yaşam alanlarında kullanılmaya tekrardan başlanmıştır.

Şık tasarımlarımızı isterseniz firmamız bünyesindeki standart tasarımlardan seçebilir ya da sizin seçtiğiniz veya çizdiğiniz tasarımları da kullanabiliriz. 

Ferforjenin en önemli özelliklerinden biri de dayanıklı paslanmaz sağlam demirden yapılmasıdır. Bu sayede güvenli korkuluklar ve ferforje ürünler yapılabilir. Uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz, kolay temizlenen ferforje ürünleri yaşam alanlarınızın her yerinde kullanabilirsiniz.

FERFORJEDE SANATSAL DEKORASYON

Ferforje Pencere ve Bina Giriş Kapısı
Demir doğrama, demirci ustasının ellerinden demirin sanat gibi işlenerek geri kazanılmasıdır. Demir doğrama imalatları günümüzde bir çok alanda tercih edilmektedir. Pencere demiri, bina giriş kapısı, ferforje dekorasyon, ferforje pencere korkuluğu, posta kutulu kapı, demir kapı gibi bir çok alanda farklı tasarımlarıyla yer almaktadır.

Demiri sanata dönüştüren ustalar genellikle çekirdekten yetişmektedir. Ferforje ustası işinin ehli , demirin nasıl dövüleceğini ve nasıl şekil alacağı hakkında en ince detaylara sahip olmalıdır. Birbirinden farklı ürünlerde üretim kapasitesi fazla olanağa sahip ve son teknolojide bu işi yapan ustalarla bire bir görüşülmeli ve fikir edinilmelidir. Demir pencere yapılması ve örneklerinin artırılması son derece önemlidir.


Güvenlik amacı ile yaptırılan pencere demiri veya ferforje pencere korkuluğu seçerken, sağlamlığına, kaliteli ve uzun ömürlü olmasına, bakımının ve temizliğinin kolay yapılmasına, ferforje den olmasına dikkat ederken yanı sıra görünüşüne ve zerafetine önem verilmelidir.

Bina giriş kapıları artık daha şık ve modern bir tarzda üretilip kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Binalarda artık posta kutuları bina giriş kapılarını üzerinde birlikte yer almaktadır. Bu şekildeki posta kutulu apartman giriş kapıları daha kullanışlı olduğundan artık daha çok tercih edilmektedir.

Ferforje bina giriş kapıları görünüm ve estetik açısından daha şık ve dekoratif durmaktadır. Günümüzde yeni binalarda daha çok tercih edilmektedir. Farklı renk ve tasarımlarda birbirinden farklı modeller arasında tercih yapabilirsiniz.

Apartman giriş kapıları veya demir kapı yaptırırken, modeline, görünüşüne, duruşuna ve rengine karar verdikten sonra dayanıklı, kaliteli, güvenlikli ve uzun ömürlü olmasına, dikkat edilmelidir.