FERFORJEDE SANATSAL DEKORASYON

Uyarı

FERFORJEDE SANATSAL DEKORASYON

Eklenme :
26 Kasım 2015, 04:00
İzlenme :
565
Tür :
  • Ferforje Pencere ve Bina Giriş Kapısı
    Demir doğrama, demirci ustasının ellerinden demirin sanat gibi işlenerek geri kazanılmasıdır. Demir doğrama imalatları günümüzde bir çok alanda tercih edilmektedir. Pencere demiri, bina giriş kapısı, ferforje dekorasyon, ferforje pencere korkuluğu, posta kutulu kapı, demir kapı gibi bir çok alanda farklı tasarımlarıyla yer almaktadır.

    Demiri sanata dönüştüren ustalar genellikle çekirdekten yetişmektedir. Ferforje ustası işinin ehli , demirin nasıl dövüleceğini ve nasıl şekil alacağı hakkında en ince detaylara sahip olmalıdır. Birbirinden farklı ürünlerde üretim kapasitesi fazla olanağa sahip ve son teknolojide bu işi yapan ustalarla bire bir görüşülmeli ve fikir edinilmelidir. Demir pencere yapılması ve örneklerinin artırılması son derece önemlidir.


    Güvenlik amacı ile yaptırılan pencere demiri veya ferforje pencere korkuluğu seçerken, sağlamlığına, kaliteli ve uzun ömürlü olmasına, bakımının ve temizliğinin kolay yapılmasına, ferforje den olmasına dikkat ederken yanı sıra görünüşüne ve zerafetine önem verilmelidir.

    Bina giriş kapıları artık daha şık ve modern bir tarzda üretilip kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Binalarda artık posta kutuları bina giriş kapılarını üzerinde birlikte yer almaktadır. Bu şekildeki posta kutulu apartman giriş kapıları daha kullanışlı olduğundan artık daha çok tercih edilmektedir.

    Ferforje bina giriş kapıları görünüm ve estetik açısından daha şık ve dekoratif durmaktadır. Günümüzde yeni binalarda daha çok tercih edilmektedir. Farklı renk ve tasarımlarda birbirinden farklı modeller arasında tercih yapabilirsiniz.

    Apartman giriş kapıları veya demir kapı yaptırırken, modeline, görünüşüne, duruşuna ve rengine karar verdikten sonra dayanıklı, kaliteli, güvenlikli ve uzun ömürlü olmasına, dikkat edilmelidir.

Yorum Ekle

@

Eğitim Yorumları

0
  • www.ferforjedemirimalati.com
    Bu ürüne henüz herhangi bir yorum yapılmamış, dilerseniz ilk yorumu siz yapabilirsiniz...